Superfrukter och superbär

Superfruit and superberriesDet sägs att fem frukter om dagen är perfekt för magen. Men för den som vill göra både kropp och sinne starkare och lyckligare gäller det att välja rätt frukter. De så kallade superfrukterna och suerbären blir allt trendigare och lättare att få tag på och går att variera på många sätt. Att äta nyttigt och må bättre är idag varken svårt eller tråkigt.

Bygg upp immunförsvaret med granatäpple

Granatäpple är en riktig superfrukt som innehåller både antioxidanter, vitamin C och järn. Allt det krävs för att bygga ett starkt immunförsvar vilket skyddar kroppen från sjukdomar och infektioner. Den som ofta känner sig hängig och förkyld bör genast lägga in granatäpple i den vardagliga kosten. Granatäpplekärnor passar perfekt att toppa en sallad med eller äta som de är. Det går även att köpa eller göra egen granatäpplejuice vilket är en riktig boost för immunförsvaret! Ett glas om dagen kommer göra stor skillnad.

Mer energi med superbär

Mullbär, gojibär och tranbär kallas alla för superbär, och det med rätta. Gojibären passar perfekt till att toppa müslin eller mixa ner i en smoothie på morgonen. Bären innehåller en stor mängd viktiga mineraler, vitaminer, antioxidanter och aminosyror vilket ger en kanonbra start på dagen.

Tranbären är mest kända för att rensa kroppen och dåliga bakterier vid urinvägsinfektion. Eftersom urinvägsinfektionen oftast behöver läka ut av sig självt är tranbärsjuice ett bra hjälpmedel för att påskynda processen. Tranbären kan med fördel användas i förebyggande syfte vid flera sorters infektioner och även magsår. Ett glas tranbärsjuice varje dag ökar chansen att hålla sig frisk.

Minska sockersuget med mullbär

Mullbär är innehållsmässigt väldigt likt gojibären, men har ytterligare en superkraft. Bären innehåller nämligen reservatrol som hjälper kroppen att stabilisera blodsockret. Det är en bra funktion för diabetiker som alltid måste ha koll på sitt blodsocker, men passar även för de som vill minska sitt sötsug och försöker att rensa ut socker från sin kost. Mullbär är det nyttiga godiset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *