Nyttiga sallader till sommaren

Useful salads for the summerSallad är den perfekta gå ner i vikt-måltiden då den alltid är nyttig och kalorisnål, men går ändå att variera i oändlighet. På sommaren är en fräsch sallad ett bra alternativ både till lunch och till middag. Här hittar du recept på några av de godaste sommarsalladerna som inte tar mer än en halvtimme att göra iordning och servera. Passar lika bra äta till lätt lunch hemma som att ha med sig ut på picknick eller till sommarfesten.

Vegetarisk ceasarsallad

Våga välja bort köttet ibland och bjud gästerna på en vegetarisk ceasarsallad! Kycklingen byts ut mot quornbitar och istället för bacon och krutonger toppa med lite rostade cashewnötter. Dressingen gör man enkelt hemma genom att smaksätta majonnäs med sardeller, dijonsenap och parmesan. Salladen står färdig på under 20 minuter!

Bulgursallad med rostbiff

Bulgur gör sig väldigt bra i sallad då det är enkelt att koka upp och passar till alla typer av grönsaker och frukter. Välj favoritsalladen och blanda med bulgur. Våga gärna ha i äpplebitar och granatäpplekärnor. Blanda allt väl och servera med en eller ett par skivor rostbiff. Äpplets syrlighet gör sig perfekt tillsammans med rostbiffen och ger en härligt somrig känsla. Servera med turkisk yoghurt, smaksätt med lite citron och vitlök om så önskas.

Kycklingsallad med pesto och tre sorters ost

Kyckling kan kännas som ett uttjatat salladstillbehör, men det är också väldigt gott och nyttigt. Att tärna och steka upp kyckling till salladen tar ingen tid, och det är enkelt att göra i ordning resten av salladen. Blanda ruccola, babyspenat och romansallad med hyvlade morötter för att få en bra grund. Smula fetaost och skär mozarella i strimlor. Häll på en rejäl klick pesto och blanda allt försiktigt. Servera med kycklingen ovanpå eller vid sidan om och toppa med riven parmesan. Mättande och perfekt såväl hemma som på stranden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *