Användbara alternativ till bröd och pasta

I många år har bröd och pasta framställts som två av de farligaste sakerna vi stoppar i oss när det gäller att hålla vikten. Det vita mjölet är den största boven och därför blir bröd och pasta onödiga kolhydrater som kroppen egentligen inte behöver. Men bröd och pasta är också två väldigt vanliga livsmedel och kan vara svåra att vänja sig vid. Lyckligtvis finns det bra alternativ som du säkert kommer att uppskatta mer än originalen!

Frukostmackor utan bröd

Det går absolut att göra en god macka utan att använda bröd. Stek ett eller två ägg och lägg ost och skinka emellan. Otroligt nyttigt på morgonen då det innehåller mycket protein och kroppen tål länge. Nötknäpparbröd är lätt att baka själv och innehåller endast fiberhusk, frön, kokosfett och vatten. Resultatet är tunna och krispiga brödskivor som passar perfekt till olika ostar. Dessutom innehåller de knappt några kalorier alls, så de är perfekta att till exempel unna sig som lite kaffe till kaffet.

Pasta med mindre kolhydrater

Vanlig pasta är tyvärr väldigt rik på kolhydrater och näringsfattig, vilket är motsatsen till vad kroppen vill ha. Som tur är finns det idag en mängd olika alternativ till pasta som har fångat både form och konsistens men som är betydligt bättre för kroppen. Den som vill göra det enkelt för sig kan köpa kikärtspasta, bönpasta och linspasta direkt i mataffären. Dessa finns i nästan alla livsmedelsbutiker nuförtiden, tack vare att fler och fler inser att vanlig pasta inte är hållbart att äta för mycket av.

Det går även att göra riktigt nyttig pasta själv hemma. Använd en grönsaksskalare och skär långa remsor av zucchini, sötpotatis och kål. Blanda gärna alla tre i samma måltid för att få mer smak och samtidigt plocka upp näring och viktiga vitaminer från flera källor.

Läs också: Gå ner i vikt med en stor fQrukost

Hälsosamma sallader för sommaren

Användbara sallader för sommarenSallad är den perfekta viktminskningsmåltiden eftersom den alltid är hälsosam och låg i kalorier, men ändå kan varieras i det oändliga. På sommaren är en fräsch sallad ett bra alternativ till både lunch och middag. Här hittar du recept på några av de bästa sommarsalladerna som inte tar mer än en halvtimme att tillaga och servera. Den är lika god att äta till en lätt lunch hemma som att ha med sig på picknick eller till sommarfest.

Vegetarisk Caesarsallad

Våga välja bort köttet ibland och bjud gästerna på en vegetarisk Caesarsallad! Kycklingen byts ut mot bitar av quorn och istället för bacon och krutonger toppas med några rostade cashewnötter. Dressingen är lätt att göra hemma genom att smaksätta majonnäs med ansjovis, dijonsenap och parmesan. Salladen är klar på under 20 minuter!

Bulgursallad med rostbiff

Bulgur är väldigt gott i sallad då den är lättlagad och passar till alla sorters grönsaker och frukter. Välj din favoritsallad och blanda med bulgur. Ha gärna med äppelbitar och granatäpplekärnor. Blanda allt väl och servera med en eller två skivor rostbiff. Äpplets syrlighet är perfekt tillsammans med rostbiffen och ger en härligt somrig känsla. Servera med turkisk yoghurt, smaka av med lite citron och vitlök om så önskas.

Kycklingsallad med pesto och tre sorters ost

Kyckling kan verka som en trött salladsrätt, men den är också väldigt god och nyttig. Att tärna och steka kyckling till salladen tar ingen tid och det är lätt att förbereda resten av salladen. Blanda ruccola, babyspenat och romansallad med rivna morötter för att få en bra bas. Smula fetaost och skär mozzarellan i strimlor. Häll på en rejäl klick pesto och blanda allt försiktigt. Servera med kycklingen ovanpå eller vid sidan av och toppa med riven parmesan. Tillfredsställande och perfekt både hemma och på stranden!

Läs också: Mat som påverkar humöret positivt

Att äta hälsosamt och alltid välja de bästa råvarorna har stort inflytande på både ens psykiska och fysiska hälsa. Med rätt typ av näring, vitaminer och mineraler i kosten ökar chansen att leva längre och att leva ett friskt och innehållsrikt liv.