Mat som påverkar humöret positivt

Food that influences the mood positivelyMånga väljer en nyttigare livsstil för att förändra sin kropp fysiskt. De vill gå ner i vikt, bli starkare och få mer energi till att orka med vardagen. En hälsosam kost kan snabbt fixa allt detta men också ha stor positiv påverkan på humöret och den psykiska hälsan. När kroppen får rätt sorts mat, näring och vitaminer fungerar hjärnan som bäst vilket leder till ett lyckligare liv.

Selen gör dig lyckligare

Visst är det en härlig nyhet att det går att äta sig glad med bra mat! Ett bra exempel på gladmat är sådant som innehåller höga halter av selen. Selen påverkar bukspottskörteln som i sin tur påverkar humöret. Paranötter, fisk, skaldjur och gröna linser är alla exempel på föda med mycket selen i. Även jod påverkar sköldkörteln positivt och det hittar man i bland annat mjölk och salt.

Hetta skickar ut endorfiner

Många uppskattar stark mat med chili i alla dess former. Kärleken till hettan behöver inte bara bero på smaken. Stark mat lurar nämligen hjärnan till att frigöra endorfiner vilket kan ge små lyckorus i samband med att man äter, och dessa rus kan hålla kvar i flera timmar efteråt.

Andra former av lyckorus

När endorfiner frisläpps i hjärnan känner människan lycka. Det behöver inte vara kopplat till vad man äter utan kan bero på en mängd olika saker. När man ser någon man tycker om eller gör något man verkligen älskar till exempel. Det är välkänt att många spel orsakar endorfinutsläpp som gör en lyckligare. Att spela onlinecasino via datorn, telefonen eller annan mobil enhet gör att endorfiner frisläpps och man upplever direkt lycka! Detta sker bara av att spela. Får man dessutom in en av alla storvinster så frisläpps ännu fler endorfiner och många som vunnit riktigt stort vittnar om att det är ett lyckorus större än något de känt tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *